sâmbătă, 17 aprilie 2010

Scrisoare de la mami

Bella Maria a dezvoltat o complicatie la plamani dupa operatia de corectie a problemelor de inima.
Aceasta complicatie apare foarte rar, la cardiaci in special dupa TOTAL CAVO PULMONARY ANASTOMOSIS. Boala este foarte rara, se numeste PLASTIC BRONCHITIS, iar cazurile raportate la nivel mondial sunt foarte putine, in jur de 40.
Din totalul cazurilor raportate sunt foarte putini copii, rata de mortalitate in cazul copiilor cardiaci este 49%. Tratamentele sunt variate, dat fiind ca s-au incercat mai multe in acelasi caz, nu se stie exact care este tratamentul optim. Probabil difera de la caz la caz.
In acest moment Maria este internata la Deutsches Herzzentrum Munchen, Germania, acolo unde ne-am stabilit in urma cu un an pentru a monitoriza evolutia cardiaca. Acolo unde am inceput o viata noua, foarte grea pentru noi si pentru fete. Este la terapie intensiva, iar de ea se ocupa o echipa de medici minunati. Este stabila si speram ca e pe drumul cel bun.
Avem nevoie de mai multe informatii, in special de la cei care au supravietuit acestei maladii, mai ales cand e vorba de copii, si mai ales cei cardiaci. Stim ca in cazul in care o stabilizeaza si ne-o dau acasa boala poate recidiva. Medicii ne spun doar ca e un drum lung, fara sa defineasca ce inseamna asta.

Va multumesc,
Rodica Ionescu

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Template by:
Free Blog Templates